top of page

za 22 apr

|

Sport Vlaanderen Brugge

Levensloop Brugge 2023

Levensloop is de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker die:

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Levensloop Brugge 2023
Levensloop Brugge 2023

Tijd en locatie

22 apr 2023, 14:30 – 23 apr 2023, 14:30

Sport Vlaanderen Brugge, Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge, België

Over het evenement

Wat is Levensloop?

Levensloop is de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker die:

  • een stad of gemeente samenbrengt tegen kanker;
  • Vechters – mensen met of na kanker – viert en in de bloemetjes zet;
  • geld inzamelt via fondsenwervingsactiviteiten en/of een evenement.

Vrijwilligers over heel het land zetten het hele jaar door verschillende acties op touw, van kleine activiteiten (workshops, lezingen, wandelingen,…) tot een groot evenement van 24u, waaraan je individueel of als team aan kan deelnemen. Met dit geld financiert Stichting tegen Kanker wetenschappelijk kankeronderzoek en projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen met kanker en hun naasten via Levensloop Grants.

Het Levensloop-evenement van 24u

Het hoogtepunt is nog steeds het Levensloop-evenement van 24u zelf dat draait rond solidariteit en fondsenwerving. Een feest voor iedereen! Kanker slaapt nooit, daarom tonen de deelnemers op het evenement zich solidair met alle Vechters en hun naasten door 24u in estafette te wandelen of te lopen. Dat betekent dat er altijd minstens één iemand van het team op het parcours aan het wandelen of lopen is. Opgelet: Levensloop is geen competitie, je doet mee hoe je zelf wil en/of kan. Wil je liever niet actief mee wandelen of lopen? Kom dan langs en geniet van gratis optredens, de kinderanimatie en van een hapje en een drankje.

De drie ceremonies – Openingsceremonie, Kaarsenceremonie & Slotceremonie – zijn de drie sleutelmomenten van het Levensloop-evenement:

  • Openingsceremonie: Deze ereronde van de Vechters vormt het startschot van Levensloop. Hiermee vieren Vechters hun overwinning, geven ze anderen hoop en bedanken ze iedereen die hen steunt.
  • Kaarsenceremonie : Dit symbolische moment is bedoeld om mensen met kanker te steunen, personen te vieren die de ziekte overwonnen en overleden dierbaren te herinneren.
  • Slotceremonie : De Slotceremonie zet iedereen die Levensloop mee mogelijk maakt in de bloemetjes. Op dit moment wordt ook het bedrag, opgehaald tijdens dit fantastisch event, bekend gemaakt. En als orgelpunt lopen al deze mensen samen nog een laatste ronde voor de strijd tegen kanker.
Deelnemen aan Levensloop en/of steunen?

Deelnemen aan Levensloop is heel eenvoudig! Ga naar de agenda, klik op de activiteit van je keuze en volg de instructies. Je kan individueel of als team deelnemen aan een activiteit. Als team kan je je laten sponsoren of een activiteit organiseren om geld in te zamelen. Er zijn ook nog veel andere manieren om deel te nemen aan Levensloop: als vrijwilliger, als Vechter of met je school!

Wil je Levensloop steunen? Met Levensloop zamelt Stichting tegen Kanker geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek en voor projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen met kanker en hun naasten. Jij kan concreet bijdragen door een gift te doen, een geldinzamelingsactie op te starten, met je bedrijf te sponsoren of een kaarsenzakje te kopen. Meer info kan je hieronder terugvinden.

Deel dit evenement

bottom of page